1998 yılında Hacettepe üniversitesinden fizyoterapist olarak mezun oldu ve meslek hayatının ilk üç yılında TED Ankara Kolejliler Basketbol takımında görev aldı. Bu dönem kendisini spor yaralanmalarının önlenmesi ve ilk müdahale yönünden geliştirmesinde önemli bir fırsat sağladı. Bu süreçte ek olarak; ofis çalışanlarının yaşadıkları bel ve boyun ağrısı gibi sağlık problemlerinin ergonomi eğitimi ile önlenmesi üzerine yazdığı bir tezle yine Hacettepe üniversitesinde yüksek lisans eğitimini tamamladı. Meslek hayatının acemilik olarak nitelendirdiği ilk beş yılını Ankara Bilkent Rehabilitasyon Merkezinde yaptığı yedek subaylıkla tamamlamış oldu.
Bu dönemde, fizyoterapi alanında kendini iyi hissettiren iki temel noktayı keşfetti. Bir klinisyen olarak insanlara yardımcı olma, yön gösterme hissi ve güncel akademik araştırmaların kliniğe aktarılması.
Sonraki yıllar genellikle bu iki temel fikrin, peşinden gitti bir yandan yine Hacettepe Üniversitesinde doktora eğitimini sürdürürken bir taraftan Ankara’da pediatri, nöroloji ve ortopedi gibi farklı alanlarda klinik çalışmalarda bulundu. Doktora eğitimini, 2011 yılında yine ergonomi konulu bir tezle tamamladı.
Bu süreçte kendini geliştirmesini sağlayan bir diğer önemli aktivite yurtdışından gelen pek çok eğitmenin kurslarında asistanlık ve çevirmenlik yapmak oldu. Bunun yanında fizyoterapi alanındaki bazı önemli eserlerin Türkçeye kazandırılmasına, ulusal ve uluslararası dergilerde yer alan bilimsel yayınlara katkı verdi. Fizyoterapi alanının mezuniyet sonrası kayda değer eğitimlerinden sayılan PNF, Nörogelişimsel Terapi, Mulligan Konsepti ve Kronik Ağrı konularında sertifikalar edindi. Bu yaklaşımlardan Mulligan Konseptinde Eğitmen Adayı statüsü kazandı.
Son 10 yılda başladığı ve günümüze kadar devam eden işlerini ise yoğunluk sırasına göre aşağıdaki dört başlıkta özetleyebiliriz.
Birleşik Arap Emirlikleri Ordusunda, Fizyoterapi koordinatörlüğü – 2013
Fizyodemi Online Eğitim Platformu ve Korteks Klinik Kurucu Ortaklığı – 2017 ve 2020
Dijital Sağlık ve Ergonomi konularında uluslararası danışmanlık – 2018
İlgi alanları; Kronik Ağrıda Humanistik ve Bütüncül Yaklaşım, Manuel Terapi/Terapatik Egzersiz, Muskuloskeletal Ergonomi
İnsanları fiziksel, duygusal, zihinsel ve ruhsal katmanlardaki zorlanmalarında destekleyebilecek, iyi hissetme hallerini geliştirebilecek çeşitli rehberler ve araçlar ile buluşturmak.
Aşağıdaki kutucuğa e-posta adresinizi girerek, bizden güncel bilgiler alabilirsiniz:
Başarıyla Abone Olundu.
Bir hata oluştu. Lütfen daha sonra tekrar deneyiniz.