Refleksoloji Atölyesi

Vücutta yer alan ve içinden yaşam enerjisinin geçtiği meridyenlerin (enerji kanallarının, nadilerin) bazılarının başlangıç, bazılarının ise bitiş noktaları el ve ayak parmaklarındadır. Refleksoloji ile avuçlarda ve ayak tabanlarında yer alan refleks bölgeleri uyarılarak meridyenlerdeki tıkanıklıklar, refleks bölgelerindeki kristalleşmeler giderilmeye çalışılır.

Refleksoloji; bedenin tüm bezlerinin ve organlarının, tüm iskeletin, ellerde ve ayaklarda birer yansıması olduğu fikrine dayanan bir uygulamadır. Elleri ve ayakları bedenin haritası gibi düşünerek ellerde ve ayaklarda bulunan refleks noktalarına ve bölgelerine ellerle ve el parmaklarıyla baskı ve masaj uygulanarak yapılır. Uygulanan baskı ve masajla birlikte bedenin kendi kendini iyileştirme sürecini harekete geçiren bir yöntemdir.

Refleksoloji ve ayakların altındaki refleks bölgeleri hakkında bilgi sahibi olmak ve kendi kendine nasıl refleksoloji uygulayabileceğini öğrenmek isteyen herkesi bu atölyeye davet ediyoruz. Atölye, her yaş ve her seviye katılımcı için uygundur.

Bu atölyenin kazanımları;

  • Ellerin ayaklarla uzun süreli temasından dolayı beden farkındalığı sağlar.
  • Beden farkındalığının beraberinde getirdiği “an”da olma; “burdayım” hissini oluşturur.
  • Dikkatin uzun süreli ellerde ve ayaklarda olması nedeniyle topraklanma sağlar.
  • Yoğun stres ve gerginlik durumları için bedende ve zihinde derin gevşeme sağlar.
  • Kronik yorgunluklarda azalma sağlar.
  • Bağışıklık sistemini güçlendirir.

Savaşım Çolakoğlu

Refleksoloji Atölyesi
Gün
Saat
Dakika
Saniye