Evimizde Hep Tartışma Var. İki Kardeş Anlaşamıyor, Ne Yapmalıyım? Semineri

Çocuğum İçin Neler Yapabilirim? Serisi

Bu seminer, kardeşler arasındaki ilişkiyi, birbirileri arasındaki güç ve kontrol dengesini konu  almaktadır. Seminerde, çocukların rekabeti içerisindeki değerlere bakarak, çocukların ihtiyaçlarını duyma ve birlikte çözüm üretme becerileri üzerine konuşacağız.

Kardeşler ilişki halindeyken, hem bireysel ihtiyaçları, hem de aralarındaki ilişkiden doğan yeni bir ihtiyaç dinamiği ortaya çıkar. Bu dinamiğin altındaki ihtiyaçlara bakmak, ebeveynler için önceliklidir.

Bu Seminerin Amacı;

  • Çocukların sosyal yaşamında karşılarına sıkça çıkan rekabet, güç ve kontrol kavramlarını anlamalarına eşlikçi olmak ve rekabet anlarındaki duygularının farkına varmalarını desteklemektir.
  • Bu farkındalık ile birlikte, üzüntü, endişe, korku ve öfke anlarında çocuklarla birlikte, duyguda kalabilme ve o duygudan çıkabilme noktasında ebeveynlere ipuçları sunmak, seminerin en temel amacıdır.

Tüm ebeveynleri, öğretmenleri ve çocuklarla yakın ilişki içerisindeki herkesi (bakım verenleri, aile büyüklerini, psikologları) bu seminere bekliyoruz.

Sandra Pasensya

Evimizde Hep Tartışma Var. İki Kardeş Anlaşamıyor, Ne Yapmalıyım? Semineri