İçsel Ritmin ve İhtiyaçlarınla Temas (Yoga ve Somatik Pratiklerle)

Sinir sisteminin desteklenmesi için her şeyin temeli olan güvende hissetme duygusuyla çalışacağımız bu atölyede, hedef odaklı bir pratik yerine ihtiyaçlarımızı gözeterek ve kendimizle bağlantı kurarak hareket etme deneyimini yaşayacağız. 

Bu pratik daha az yapmak ve daha çok hissetmek üzerine kurulu bir pratik. Kendi içsel ritminle, bedeninle ve ihtiyaçlarınla temasa, desteklenmeye ve güven duygusunu içeriden beslemeye davetlisin.

İçsel Ritmin ve İhtiyaçlarınla Temas Atölyesinde Bizi Neler Bekliyor?

Yoga, nefes ve somatik pratiklerle sinir sistemini destekleyen uygulamalar yapacağımız bu buluşmada bedene yerleşmeyi, ağırlığı bırakmayı ve taşınmayı bedensel deneyimle çalışacağız.

Yoga deneyimi gerektirmeyen bu buluşmada her katılımcı kendi hızında, ihtiyacı kadar ve bedenine kulak vererek ilerleyecek. 

Atölye aynı zamanda, yoga eğitmenleri ve eğitmen adayları için de hem kendi pratiklerinde hem de öğrencileriyle çalışırken kullanabilecekleri sinir sistemi odaklı çalışmaları tanımak için bir alan sunuyor.

Berivan Aslan Sungur’un yoga ve beden odaklı çalışmalar ile tuttuğu alan, zaman içerisinde, insanların kendilerine yakınlaşmalarına, sinir sistemlerini yatıştırmalarına, hayatlarında bazı farkındalıkları, kabulü, daha şefkatli bir iç sesi geliştirmelerine hizmet eden bir alana dönüşmüştür. 

İçsel Ritmin ve İhtiyaçlarınla Temas Atölyesine Kimler Katılabilir?

  • Yin yoga pozlarıyla sinir sistemini regüle etmeye yönelik çalışmaları merak edenler
  • Güven hissini içeriden nasıl besleyebileceğimizi araştırmak isteyenler
  • Yoga pratiğinde “yavaş ilerlemek” ve “kendi ritminde kalmayı” deneyimlemek isteyenler
  • Yin yoga ve somatik yaklaşımı daha yakından tanımak isteyenler
  • Kendi pratiğinde veya sunduğu pratiklerde güvenli alan yaratmak isteyenler

Berivan Aslan Sungur rehberliğinde gerçekleşecek bu pratik, her seviyeye uygundur, deneyim gerektirmemektedir. Ancak ilk defa pratik yapacak olanların buluşmanın başında rehberimize bunu belirtmesini rica ediyoruz.

Pratik için mat, rahat bir kıyafet ve alan yeterli olacaktır. İhtiyaç halinde kullanabilmek için, her zaman minder, büyük yastık ya da bunların yerine geçebilecek alternatif destek malzemelerini yanında bulundurabilirsin.

Kendi bedenimizle bağlantı kuracağımız ve kendi ihtiyaçlarımıza alan açacağımız; salt bir Yin Yoga pratiğinden öte bir grup iç çalışmasında tüm Hapakalıları bir araya gelmeye davet ediyoruz!

İçsel Ritmin ve İhtiyaçlarınla Temas (Yoga ve Somatik Pratiklerle)
17 Eyl 2025 Çarşamba 21:30
Gün
Saat
Dakika
Saniye