Şu anki durum
Kayıtlı Değilsin
Fiyat
Program Sayfası

MENTORLUK VE SÜPERVİZYON PROGRAMI–  (70 Saat) 

Mart 2024 – Haziran 2024
Yüz yüze ve Online

4 ay boyunca sürecek, küçük bir grupla özel bir program :

🌿 hapaka.com platformunda staj dersi verme ve dersleri gözlem imkanı 
🌿  deneyimli yoga eğitmenlerinden birebir mentorluk imkanı 
🌿 Berivan Aslan Sungur’dan küçük bir grupla süpervizyon alabilme fırsatı 
Mentorluk ve Staj Programı Kasım 2023- Mart 2024 dönemi başvuruları dolmuştur.a
Mart – Haziran dönemi başvuraları devam etmektedir.
Özellikle Kasım 2023- Mart 2024 dönemine kayıt olmak istiyorsanız başvuru formunu doldurduktan sonra, yedek listesine adınızı yazdırmanız için [email protected] adresine mail atmanızı rica ediyoruz.
Bu program, Berivan Aslan Sungur ile 200 saatlik Temel Uzmanlık Programı’nı ya da Yoğunlaştırılmış Yin Yoga Programı’nı veya bu programlara denk Yin Yoga Uzmanlaşma Programlarını tamamlamış uzmanlara yöneliktir.
4 ay boyunca hapaka.com platformunda ya da kendi belirledikleri bir yerde düzenli yüz yüze ya da çevrimiçi ders vererek, süreç boyunca deneyimli hocalardan birebir mentorluk ve Berivan Aslan Sungur’dan süpervizyon alarak kendini bu alanda  geliştirmek, donanımını arttırmak isteyen hocalar için tasarlanmıştır.
Programa sınırlı sayıda kişi kabul edilmektedir. Kontenjan dolduğunda, kayıtlar kapanacaktır. 2024-25 senelerinde açılacak olan mentorluk ve süpervizyon programı dönemleri aşağıdaki gibidir.
2024-2025 Mentorluk ve Süpervizyon Programı Dönemleri
Mart- Haziran 2024
Ekim 2024 – Ocak 2025
Programa katılım öncesi mülakat yapılmaktadır. Mülakata başvuru için aşağıdaki başvuru formunu doldurmak gerekmektedir. Başvuru formunu doldurmuş olan kişilerle, formun elimize ulaşmasını izleyen 1 hafta içerisinde iletişime geçilecektir. Şimdiden hem Mart – Haziran 2024 dönemi hem de Ekim 2024 – Ocak 2025 dönemi için başvurular kabul edilmektedir. Geri dönüşler ve kabuller formların dolduruluş sırasına göre yapılacaktır. 
Mentorluk ve Süpervizyon Programı Başvuru Formu için buraya tıklayın.

Program, 29 Şubat Perşembe; program açılış buluşması 20.30 – 23.00 ile başlar.

Program Berivan Aslan Sungur Yoga Okulu ve hapaka.com dijital platformu işbirliği ile yürütülmektedir. Programa kabul edilen mentiler için ister hapaka.com platformu ders programında 4 ay boyunca verecekleri bir ders gün ve saati belirlenir, ister kendi yüz yüze ya da online düzenli verdikleri bir ders varsa ve mentorlarına da yer/gün/saatler uygunsa, bu derse katılım ve mentorlukla süreç ilerler.

04 Mart Pazartesi itibariyle mentiler düzenli derslerini vermeye başlarlar. 15 hafta boyunca derslerini verirler. Haftalık dersleri, 16 Haziran’a dek devam eder. Her bir mentinin kendi mentoru ile sürecin başında ve sonuna doğru birebir buluşmaları olacaktır. Bu görüşmelerde menti ve mentoru çeşitli teorik bilgiler, geliştirilebilecek alanlar, kişisel özel yönlendirmeler üzerinde duracaklardır. Mentinin ihtiyacı doğrultusunda her mentorluk buluşmasının içeriği özel olarak belirlenecektir. Yaklaşık iki saat sürecek olan bu buluşmaların gün ve saatlerini her bir menti ve mentor aralarında karşılıklı ayarlayacaklardır. Bu buluşmalara ek olarak sürecin ortasında her mentiden kendi verdiği bir dersi kayda alarak mentoruna iletmesi istenir. Mentor seyrettiği ders kaydını ve mentinin gelişim sürecini değerlendirir ve buna dair bir sesli mesaj ile geri bildirimde bulunur. Böylelikle menti mentorundan sürecin ortasında da bir geri bildirim ve mentorluk alma fırsatına sahip olur.

Süreç boyunca, mentileri besleyecek olan bir diğer süreç de Berivan Aslan Sungur ile hocalığa, yin yoga genel teorisine, anatomi, ders planlama, poz analizleri, oluşturulan alanın incelikleri gibi çok çeşitli konuları kapsayan, her bir mentinin derslerinde karşılaştıkları soru ve sorunları, akıllarına takılan konuları Berivan Aslan Sungur’a yönlendirebilecekleri küçük, kapalı grup süpervizyonlarıdır. Mentiler hem birebir mentorluk alarak, hem de Berivan Aslan Sungur ile süreç içerisinde 3 kere grup süpervizyonlarında bir araya gelerek destekleneceklerdir. Tüm mentilerin katılacağı grup süpervizyonları 2 Nisan 2024, 14 Mayıs 2024, 11 Haziran 2024 Salı günleri 20:30-22:30 arasında gerçekleşecek şekilde planlanmaktadır. 

Program süresince mentiler hem hapaka.com platformunda verdikleri derslere esin kaynağı olabilecek farklı hocaların derslerine katılacak, hem de haftada 1 bir derse gözlem yapma imkanı bulacaklardır.

Program mentileri düzenli ders vererek, ders gözleyerek, derslere katılarak ve hem birebirde, hem de grup olarak toplu destek alarak ilerleyecekleri bir süreçtir. Bir hocayı kendi alanında kendine güvenen, deneyimli kıvama getirmeyi hedeflemektedir. Hapaka.com platformu sub ve sonrasında potansiyel ana hocalarını bu mentiler arasından da seçecektir. Program Berivan Aslan Sungur’un Yoga Alliance onaylı 300 saatlik Hocalığı Geliştirme Yolu programı’na dahildir. Dileyenler ayrı da alabilir.

Her bir menti, mentoru ile birlikte aşağıdaki derslerden sadece birini sürecin başında seçer ve dönem boyunca aynı tarzdaki dersi düzenli olarak verir. Düzenli olarak aynı dersi vermenin önemli geliştirici bir etkisi vardır. Dersin tarzı süreç içerisinde değiştirilmez.

  •   Yin Yoga
  •   Yin&yang yoga
  •   Tao Vinyasa (Tao Vinyasa akışları burada yin yoga ile bir araya getirilir.)
  •  Ders verme (haftada bir)
  •  Mentorluk alınan tarzdaki derslere hapaka.com’da katılım (en az haftada bir)
  • Hapaka.com’da ders gözlemi (haftada bir)
  • Berivan Aslan Sungur ile ders vermenin, hocalığın, asana analizlerinin, derste oluşan alanın inceliklerinin konuşulacağı toplu süpervizyon buluşmaları / 3 buluşma
  • Mentorunuzla, dersinize katılımı sonrası birebir geri bildirim görüşmesi / 2 görüşme
  • Mentorunuzla sürecin ortasında ders kaydınız üzerinden bir sesli mesaj ile geri bildirim alarak ara değerlendirme imkanı
  •  Berivan Aslan Sungur’un yin yogaya yaklaşımını içselleştirmek adına, program katılımcılarına özel erişim sağlanacak kayıtlı dersleri pratik etme ve gözlem

Not : hapaka.com üyeliği olmayan mentilere bu dönem için derslere katılım ve gözlem yapabilmeleri için ücretsiz hapaka.com üyeliği tanımlanacaktır. 

Bu program gereklerini yerine getiren kişiler 70 saatlik Yoga Alliance sertifikası almaya hak kazanır. 

Dileyenler program saatlerini Berivan Aslan Sungur ile 300 Saatlik Yoga Uzmanlığını Geliştirme Yolu Programı’na saydırabilir ve 300 saati bu okulun sunduğu diğer eğitimler ile tamamlayarak Yoga Alliance’ın 300 Saatlik Sertifikasına, RYT 500 olmaya hak kazanabilirler.

Berivan Aslan Sungur, uluslararası yoga standartlarını belirleyen Yoga Alliance kuruluşu tarafından E-RYT 500 – RYT 500 sertifikasına sahiptir. (www.yogaalliance.org)

Berivan Aslan Sungur Yoga Alliance ID Numarası : 79947.

Bu programa her dönem maksimum 16 kişi kabul edilmektedir.

Program fiyatı 16.800 TL (KDV Dahildir).

Ödemeler banka havalesi ya da kredi kredi kartı ile (12 aya kadar taksitle) yapılabilir.

4 Mart 2024’e kadar herhangi bir sebeple programa katılmaktan vazgeçilmesi halinde, program ücreti % 100 kesintisiz olarak iade edilir. Bu tarihten sonra herhangi bir sebeple programa katılmaktan vazgeçmesi halinde, ücret iadesi mümkün değildir. Program ücreti ve katılım hakkı Mart – Haziran 2024 tarihleri arasında düzenlenen Mentorluk ve Süpervizyon Programı için geçerlidir. Bu hak başkasına devredilemez ve başka dönemlerdeki eğitimler yerine kullanılamaz.

Bu programda iki mentor hoca bulunmaktadır. Her bir mentor, her dönem yaklaşık 6 menti kabul edebilmektedir. Mentiler programa başvurduklarında kendilerine yollanan başvuru formunda süreç boyunca hangi mentor ile birebir çalışmayı tercih ettiklerini, derslerinin gün/saatleri konusundaki tercihlerini ve yüz yüze/online mentorluk taleplerini belirtebilmektedirler. Program kontenjanı gibi, her bir mentorun birebir çalışacağı menti kontenjanı da dolabilmektedir.

Mentorluk ve Süpervizyon Programı Başvuru Formu için buraya tıklayın.
Program ile ilgili daha fazla bilgi ve tüm sorularınız için
program koordinatörü Ece Örken’e [email protected] e-posta adresinden ve
0542 201 70 78 numaralı telefondan
  (Çağrı, SMS, Whatsapp) ulaşabilirsiniz.

Duygu Ela Erdoğan Kimdir?

2009’da yogayla tanışan Duygu Elâ bu yolculukta, ilk 200 saatlik hocalık eğitimini Hatha Yoga üzerine Çağ Rical Gürle’den aldı. Ardından yine Çağ ile Meridyenler ve Beş Element üzerine eğitimlerini devam ettirdi. Hocalık eğitimlerine Berivan Aslan Sungur ile 200 saat Yin Yoga Hocalık Eğitimi ile devam ettikten sonra Berivan’la 300 saat ileri seviyeyi tamamladı. Zeynep Aksoy ile Yoga Tarihi ve Felsefesi, Deniz Bağan ile Psoas Modülü’nü çalıştı. Nur Sakallı ile Hamile Yogası eğitimini bitirdi. Uzun yıllar Berivan Aslan Sungur’un eğitimlerindeki asistanlık deneyiminden sonra 1.5 yıldır da eğitimlerinde yardımcı eğitmen olarak çalışmaya devam ediyor. Hatha Yoga ve Yin Yoga dersleri veriyor. Duygu Elâ  anatomik farklılıkları gözeterek bedene şefkat ve farkındalıkla yaklaşan bir yoga tarzını benimsemiştir. Klinik psikolog Arielle Schwartz yogaya yaklaşımını çokça etkilemektedir. Yogayı insana her haliyle olana kucak açan bir alan olarak görmekte, bedeni hem fiziksel hem de sinir sistemi üzerinde etkili pozlar ve pratikler üzerinde çalıştırmaktadır.  

İstanbul Üniversitesi Fars Dili ve Edebiyatı mezunu olan Duygu Ela şu anda yine aynı üniversitede Radyo Televizyon ve Sinema bölümünde yüksek lisans yapmaktadır. Yoganın yanı sıra takı tasarımcısı olan Duygu Ela’nın L’atelier D’ela adında bir markası da bulunuyor. 

Didem Uycan Yılmaz Kimdir?

İlk kez 2010 yılında yogayı deneyimleyen ve girdiği ilk yoga dersinden sonra yogaya karşı büyük bir merak beslemeye başlayan Didem Uycan Yılmaz yıllar içinde hatha, vinyasa, ashtanga gibi farklı yoga tarzlarını deneyimledikten sonra 2016 yılında katıldığı 200 saatlik Berivan Aslan Sungur – Yin Yoga Temel Eğitimi’nde Berivan Aslan Sungur’un yogayı hayatın içine taşıma bakış açısından çok etkilenmiştir ve bu alanda eğitimini devam ettirmeye karar vermiştir. Berivan Aslan Sungur’un farklı eğitimlerine katılmış ve kendisi ile 500 saatlik bir eğitim sürecini tamamlamıştır. Berivan Aslan Sungur’un çeşitli eğitimlerinde 4 sene boyunca asistanlık yapmış ve 2021 yılından beri de kendisinin yin yoga alanındaki eğitimlerinde yardımcı eğitmen olarak görev almaktadır.

Yin yoganın yanı sıra yoga yolculuğunda hamile yogası, çocuk yogası, restoratif yoga, Tao Vinyasa gibi alanlarda da eğitimler almıştır ve bu alanlarda da aktif olarak dersler sunmaktadır.

Aynı zamanda Güney Amerika Şamanizmi konusu ile ilgilenmekte ve bu alanda 2019 yılından beri Peru’daki çeşitli şamanlardan eğitimler almaktadır. Farklı disiplinlerden edindiği bilgileri yoga ile harmanlayarak temas ettiği kişilere aktarmak niyetiyle çalışmalar yapmaktadır.

Süpervizyonlar, tüm program katılımcılarına Berivan Aslan Sungur tarafından toplu olarak verilecektir.

Berivan Aslan Sungur kimdir?

2000 yılından itibaren aldığı farklı yoga ekollerindeki eğitimler sonrası Berivan Aslan Sungur, 2006 senesinden beri yogada Yin Yoga alanına odaklanmış, Yin Yoga’nın Türkiye’de yaygınlaşması ve sevilmesinde öncülük yapmıştır. 2009 yılında Türkiye’deki ilk Yin Yoga Uzmanlaşma Programı’nı hayata geçirmiştir ve bu alanda yüzlerce hoca yetiştirmiştir.

Yoga dışında psikoloji, travma, somatik egzersizler, sinir sistemi, anatomi, astroloji gibi alanlarda çeşitli eğitimler almıştır. Yin Yoga ile tuttuğu alan, yıllar içerisinde şefkati merkez alan bir farkındalık çalışmasına evrilmiştir. Yogayı günümüz modern insanının hakikatini anlaması, kendi ile bağlantıya geçmesi için bir araç olarak kullanmaktadır. Yin Yoga, yoga anatomisi, tao vinyasa, yogaya işlevsel yaklaşım ve anatomik poz analizleri alanları hala yoga hocalarına eğitim verdiği alanlardır. Bunlar dışında birey ve kurumlara sinir sistemi güçlendirme, regülasyon, somatik pratikler, meditasyon ve kendine annelik gibi eğitimler vermektedir.

Boğaziçi Üniversitesi Ekonomi bölümü mezunudur; Paris’de, IFM’de Moda ve Tekstil İşletmesi masterı yapmıştır. Evlidir, iki oğlu vardır. 25 seneden uzun süredir yoga ve çeşitli içsel çalışma alanlarında eğitimler, formasyonlar almakta olan Berivan, kendi hayat deneyimlerinden damıttıklarını, yoga öğretisi ile iç içe geçirmeye çalışmakta; sıradan bir hayatın içinde, yogayı, teslimiyeti ve özgürlüğü aramaktadır. Bu alanlarda konuşmalar yapmakta ve yazmaktadır. Hthayat, Cnnturk iyilik sağlık, Yoga Journal Türkiye, Dünyahali gibi çeşitli mecralarda yazıları bulunmaktadır.

İnsanlara hayattaki zorlanmalarında farklı araçlarla rehberlik ve destek sunan  www.hapaka.com adlı dijital platformun kurucu ortaklarındandır. Yuvam Dünya derneği eğitim kurulu üyelerindendir. İklim krizi alanında farkındalık yaratmak için gönüllü olarak çalışmaktadır.

Bu programın kayıtları kapanmıştır. Diğer içerikler için programlar veya kapalı gruplar sayfamızı ziyaret edebilir veya 0542 519 5003 numaralı telefondan bize ulaşarak bilgi alabilirsin. Hapaka platformu üzerinden alacağın çeşitli programlarla, farklı alanlarda uzmanlaşabilir, hayatta sana iyi gelecek alanlarda kendi pratiğini ve teorik donanımını geliştirebilirsin.
Hapaka ile şimdi kendin için bir adım at!