Geçimsizlik Şiddetlenmeden İlişkiyi Onarmak Kapalı Grup Çalışmasının amacı nedir?
Yakın ve romantik ilişkilerde uyuşmazlıkların şiddeti artmadan, anlaşmazlıkları fark etmek, çözmek ve ilişkiyi onarmak niyetiyle, bu işin nasılını “şiddetsiz iletişim” araçları rehberliğinde konuşacağız.
Evlilik birliği içindeki eş ilişkilerinde veya evli olmasanız da bir süre devam eden romantik ilişkilerde fikirlerin, seçimlerin farklılığıyla başlayan uyuşmazlıklar, anlaşmazlığa ve çatışmaya hızlıca dönüşebiliyor.
Bu çalışmada,
Gibi temel soruları sormaya ve şiddetsiz iletişim çerçevesinde cevaplar bulmaya davet ediyoruz.
Geçimsizlik Şiddetlenmeden İlişkiyi Onarmak Kapalı Grup Çalışmasının içeriğinde neler var?
Bu Kapalı grup çalışması en temelde, gerginliklerin arttığı anlarda duygusal durumun farkındalığı, gerginliğin artmaması için kişinin kendisiyle bağlantısına araç sunarken, sorunun çözümü ve ilişkinin başka bir anda onarılmasına destek sunar.
Buluşmalarda değinilecek ana konu başlıkları:
Geçimsizlik Şiddetlenmeden İlişkiyi Onarmak Kapalı Grup Çalışması kimler için?
Tarih ve Saat Detayları:
Instagram Canlı Yayını: 15 Haziran Perşembe saat 21.00 @hapakacom Instagram hesabı
Ön Buluşma: 21 Haziran Çarşamba akşamı saat 20.30 (Kapalı Grup öncesi hazırlık, ilişki zaman çizelgesi çıkarma, tanışma ve soru-cevap)
Canlı Buluşmalar: 5 – 12 ve 19 Temmuz, Çarşamba akşamları saat 21:00– 22:30 arasında
Kayıt ve Zoom Buluşma Detayları:
Canlı buluşmalara, buluşmanın günü ve saatinde bu sayfada yer alacak Zoom linkinden doğrudan katılabilirsiniz.
Kapalı grup buluşmalarına canlı katılamayanlar için kayıt alınacak. Canlı Buluşmalar ve Kayıtları başlığı altında 24 saat içerisinde yüklenmiş olacak. Rehberle ve katılımcılarla interaktif bir paylaşım alanında daha fazla yarar sağlayabilmeniz içinde tüm buluşmalara canlı katılmanızı önemle tavsiye ediyoruz.
Kadın, anne, evlat, kardeş, yargı dünyasında yetişmiş yargısızlığa inanan bir Avukat, Geleneksel Arabulucu ve Şiddetsiz İletişim Gönüllüsü
İzmir Maliye Meslek Lisesinde yatılı öğrenci olarak lise hayatını tamamlayıp 1997 yılında Maliye Bakanlığı İzmir Defterdarlığında, 17 yaşında çalışma hayatına başladı. Eş zamanlı olarak İzmir Dokuz Eylül Üniversitesi Hukuk Fakültesini kazandı. Üniversite yılları hem çalışıp hem okuyarak geçti. Bu yıllara evlilik ve bir annelik deneyimi ekledi. Tek ebeveyn olarak çocuğunu büyüttü.
31 yaşında beynine atan bir pıhtı sonrası yaşadığı 24 aylık yoğun sağlık sorunları ve ölüme yakın deneyimler kendiyle bağlantı yolculuğunun başlamasına vesile oldu. Duygusal ve ruhsal anlamda kendiyle buluşmak için bir çok öğretiyle tanıştı. İnsanların kelimeleri kullanış biçimlerinin insanlar ve ilişkiler üzerinde yarattığı etkiyi keşfettiği dönemde, 2016 yılında yolu Şiddetsiz İletişim Bir Yaşam Dili kitabıyla kesişti. Bu karşılaşmadan günümüze Şiddetsiz İletişim metodunu içselleştirmek için adanmışlıkla kendiyle bağlantı ve insanları anlama yolunda ilerliyor.
Boşanma, velayet, nafaka, mal paylaşımı gibi Aile hukuku alanında, Sağlık, Miras ve İş Hukuku alanlarında çatışma ve anlaşmazlık çözümlerinde Şiddetsiz İletişim üslubunu etkin olarak kullanıyor. Uyuşmazlık konularında etkin dinleme ve ihtiyaç analizi ile herkesin ihtiyaçlarının eşdeğerlilikle gözetildiği barışçıl yollar aramayı, bu vesile ile adalet, eşitlik ve hakkaniyetin açığa çıkmasını, anlaşmazlıkların onarılmasında iç barışın tesisini önemi, anlamlı ve değerli buluyor.
İnsanın şifasının şefkatten geçtiğine ve insanın çabasıyla değişimin ve dönüşümün mümkün olduğuna inanıyor.
Doğasındaki şefkatle buluşmak için emek, zaman ve kaynak ayırıyor. Yaşamdaki mana arayışını, kendini bilgiyle ve deneyimle besleyerek sürdürüyor.
İnsanları fiziksel, duygusal, zihinsel ve ruhsal katmanlardaki zorlanmalarında destekleyebilecek, iyi hissetme hallerini geliştirebilecek çeşitli rehberler ve araçlar ile buluşturmak.
Aşağıdaki kutucuğa e-posta adresinizi girerek, bizden güncel bilgiler alabilirsiniz:
Başarıyla Abone Olundu.
Bir hata oluştu. Lütfen daha sonra tekrar deneyiniz.