Yin Yoga

Bu yoga pratiği, Berivan Aslan Sungur süpervizyonunda; Didem Uycan Yılmaz ve Duygu Ela Erdoğan mentorluğunda gerçekleşen Mentorluk ve Süpervizyon Programı’nın bir parçasıdır. Programa katılan yoga uzmanları, bu yolculuklarının bir parçası olarak herkese açık haftalık yoga pratikleri sunmaktadır.

Yin Yoga pratikleri, meditatif bir uygulamadır ve kişiyi içe bakmaya yönlendirir. Genellikle kalçaların, pelvisin, uyluğun ve omurganın etkilendiği ve yaklaşık 2-5 dakika süresince kalınan, pasif yer pozlarından oluşur. 

Yin yoga; fiziksel olarak çalışılan bölgedeki kaslar uygulama esnasında pasif bırakıldığı için derindeki fasya dokular, ligamentler, kemikler ve hatta eklemlerdeki boşluklar üzerinde onlara bir miktar stres uygulayarak çalışmamıza olanak sağlar. Daha duygusal ve zihinsel katmanlarda ise kişinin kendi merkezine dönmesine, kendi ile bağını güçlendirmesine destek olur.

Bu pratik yeni başlayanlar da dahil olmak üzere her seviyeye uygundur. Ancak ilk defa pratik yapacaksanız pratiğin başında rehberimize bunu belirtmenizi rica ediyoruz.

Yoga matı, rahat bir kıyafet ve hareket edebileceğiniz bir alan yeterli olacaktır. İhtiyaç halinde kullanabilmek için her zaman minder, battaniye, blok, kemer ya da bunların yerine geçebilecek alternatif destek malzemelerini yanınızda bulundurmanızı öneririz. Gerektiğinde bu malzemelerin kullanımı için rehberimiz sizleri yönlendirecektir.



Serap Yıldırım

1986 yılında Ankara’da doğan Serap Yıldırım, Başkent Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölümü’nden mezun olduktan sonra iş hayatı için İstanbul’a taşındı. Galatasaray Üniversitesi’nde Pazarlama İletişimi Yönetimi alanında yüksek lisansını tamamladı ve 15 yılı aşkın süredir kurumsal hayatta çalışmalarına devam etmektedir.

Serap, yin yoga ile ilk kez 2014 yılında tanıştı. Yoğun ve stresli bir dönemde karşılaştığı yin yoganın şefkatli ve farkındalıklı yaklaşımı, ona kendine alan açma imkânı sundu. O günden bu yana farklı hocalarla pratik yaparak yin yogayı hayatının ayrılmaz bir parçası haline getirdi.

Berivan Aslan Sungur ile 200 saatlik Yin Yoga Temel Eğitimi’ni tamamlayan Serap, bu yolculuğun kendisine kazandırdığı yaklaşımı ve anlayışı daha fazla insanla paylaşmayı amaçlamaktadır. Derslerinde katılımcıları beden ve zihne yumuşaklıkla yaklaşmaya; içsel şefkat, sakinlik ve farkındalıkla buluşmaya davet etmektedir.

  • Her Cuma 21:30 - 22:30
Gün
Saat
Dakika
Saniye

24-10-2025 Cuma 21:30

Bu etkinliğe katılmak için giriş yapmanız ya da ücretsiz bir hesap oluşturmanız gerekmektedir.

Giriş yapmak ya da
ücretsiz hesap oluşturmak için