Şu anki durum
Kayıtlı Değilsin
Fiyat
Program Sayfası
Başlamak
This kurs is currently closed

Hayatımızda küçük ya da büyük pek çok zorluk, sıkıntı yaşıyoruz. Bu zorlukların içinde iken kimilerimiz dibe vurup karar verme yeteneğimizi, duygusal ve fiziksel sağlığımızı kaybederken, kimilerimiz en zor durumlarda bile sağlıklı düşünüp duygusal ve zihinsel sağlığımızı koruyabiliyoruz. Hatta bu zor durumdan öğrendiklerimizi hayatımıza katarak içinden yeni bakış açıları, yeni farkındalıklar ile çıkabiliyoruz. Covid-19 gibi belirsiz zamanlarda bu farklılıklar daha da belirgin oluyor. Bazen de aynı olaya hayatımızın farklı zamanlarında farklı tepkiler verebiliyoruz. Neden?  Araştırmalar bize bu farklılığı; kişinin karakterinden bağımsız, stresi tolere etme ve ederken de bir büyüme, güçlenme ve hayattan anlam çıkarma becerileri olarak gösteriyor. Bu beceriler öğrenilebilinir mi? Bu beceriler geliştirilebilir mi? Bu becerilerin; içsel farkındalığımız, inançlarımız, kendimize bir olay karşısında söylediğimiz sözler, sınırlarımız, bakış açılarımız ile ilişkisi ne?

Bu 8 haftalık programda, bu becerilerimizi nasıl güçlendirebileceğimizi konuşacağız ve deneyimleyeceğiz. Program beden, zihin ve ilişki üçlemesi üzerinden insan olmayı ele alacak. Kimimiz zihin olarak daha güçlü bir yerde, kimimiz beden farklılığı olarak daha yetkin, kimimiz ise ilişkilerde daha güçlü olabiliriz. Her birimiz bu üçlemenin bir yerindeki zorlanmalarımız dolayısıyla yukarıdaki bahsettiğimiz becerilerde sorun yaşıyoruz. Bu üçlemenin hiçbiri bir diğerinden üstün değil. Bu program zayıf olan halkamızı şefkatli bir yaklaşım ile güçlendirmeyi hedefliyor.

Program İçeriği

  • Bedeni fark etmek, nefes ve topraklanma egzersizleri
  • Stres regülasyon penceremizin anlamı ve bu pencereyi geliştirmek
  • Beynin değişebilme özelliğini kullanarak işe yaramayan bakış açılarımızı kendimize uygun bakış açıları ile değiştirmek
  • Stres, travma ve zihinsel / fiziksel sağlık arasındaki ilişkiyi anlayarak yerlerine yeni beceriler koymak
  • Düşünce, duygu süreçlerini otomatik pilottan çıkarmak, ilişki yapılarımız ve sınırlarımızı anlamak ve değişimleri hayata geçirmek
  • Günlük hayatta regülasyon kapasitesine destek olacak yoga, nefes, dans ya da başka en uygun hareketleri bulmak ve alışkanlığa çevirmek
  • Günlük hayatımızı etkileyen uyku, beslenme, hareket gibi alışkanlıklarımızı anlamak ve kendimize uygun olan şekilde değiştirmek

Kayıt yaptırmak ve diğer tüm sorularınız için Şenay Aydın’a [email protected] e-posta adresinden ya da (+90) 5326406474 numaralı telefondan (sesli çağrı, sms, whatsapp) ulaşabilirsiniz.

Bu program bize yaşanan olayların kurbanı olmadığımız, bir seçim ve iyileşme şansımız olduğu iç görüsünü kazandırarak, kendi beden zihin ve ilişki üçlemesine dair elde ettiğimiz yeni becerileri kendimize en uygun şekilde entegre ederek hayatımıza geçirmemizi hedeflemektedir.
Bu çalışma, kişilere herhangi bir teşhis, tanı koyma amaçlı değildir ve hiçbir şekilde tıbbi uygulama ya da tedavi yerine geçmez.

Program kapsamında katılımcıların her hafta Berivan ve Nilüfer ile toplamda 3 saatlik canlı çevrimiçi buluşmaları olacaktır. Bu buluşmalar öğrenilen teorik bilginin hayatta uygulanmasına yöneliktir. Katılımcılardan bu canlı buluşmalar dışında, her hafta ortalama 1.5-2 saatlik bir zamanlarını ayırarak programın teorik bölümünü kayıttan istedikleri zaman izlemeleri beklenmektedir. Bu kayıtlar tüm program süresi boyunca ve program bittikten sonraki 6 hafta boyunca katılımcıların izlemesine açık olacaktır. Ayrıca katılımcılara her hafta uygulamaları için çeşitli egzersizler verilecektir. Katılımcıların bu  egzersizleri her gün 15-20 dakika ayırarak hayatlarına dahil etmeleri beklenmektedir. Program; 8 haftanın sonunda kişinin sadece teorik olarak çalışmaları anlamasını değil, öğrendiklerini hayata da geçirmesini hedeflemektedir. 

Programa hem kendi hem de çevresindekiler ile ilişkileri üzerinde çalışmak isteyen herkes katılabilir. Katılımcıların kimi daha önce bu tür iç çalışmalar, beden egzersizleri, yoga  yapmış ya da hiç yapmamış olabilir. Yapmış olanların bu seminerden kazanacakları fayda ile hiç yapmamış kişilerin kazanacakları fayda farklı olacaktır. Farklı geçmişler ve becerilerden gelmenin bu programa katacağı zenginliği önemsiyoruz.Bu program bize yaşanan olayların kurbanı olmadığımız, bir seçim ve iyileşme şansımız olduğu iç görüsünü kazandırarak, kendi beden zihin ve ilişki üçlemesine dair elde ettiğimiz yeni becerileri kendimize en uygun şekilde entegre ederek hayatımıza geçirmemizi hedeflemektedir.

Bu çalışma, kişilere herhangi bir teşhis, tanı koyma amaçlı değildir ve hiçbir şekilde tıbbi uygulama ya da tedavi yerine geçmez.

. Katılımcıların canlı olarak iki ayrı gün, iki uzman ile ayrı ayrı buluştuğu toplantılar

. Her hafta Nilüfer ve Berivan’ın önceden hazırladığı ve birlikte sunduğu teorik bilgileri içeren, kişinin kendi zamanına uygun şekilde izleyebileceği kayıtlar

. Her hafta katılımcıların yapacağı egzersizlere kaynak olacak kayıtlar ve materyaller

. Farklı uzmanların “Tam İnsan Olmanın Psikolojisi” için hazırladığı videolar (Bu videolar çeşitli hareket videolarının yanı sıra, uyku ve beslenme konularında içermektedir).

8 hafta boyunca, haftada 2 gün 20:30 – 22:00 saatleri arasında gerçekleşecek olan canlı buluşmalar, pazartesi günleri Berivan ile çarşamba günleri ise Nilüfer ile yapılacaktır. Bu buluşmalar tamamen pratiğe dayalı interaktif olarak yapılandırılmıştır.

  • 1 ve 3 Mart 2021
  • 8 ve 10 Mart 2021
  • 15 ve 17 Mart 2021
  • 22 ve 24 Mart 2021
  • 29 ve 31 Mart 2021
  • 5 ve 7 Nisan 2021
  • 12 ve 14 Nisan 2021
  • 19 ve 21 Nisan 2021


Pazartesi günleri Berivan Aslan Sungur ile gerçekleşecek olan canlı buluşmaların video kaydı alınacak, buluşmayı kaçıranların veya tekrar etmek isteyenlerin seyretmeleri için Program Arşiv’ine koyulacaktır. Nilüfer Devecigil’in buluşmalarında ise özel paylaşımlar yapılabileceği için, video kaydı alınmayacaktır. Bu yüzden bu buluşmaları tekrar izleme şansınız olmayacaktır.

Programın fiyatı 1.950₺ + KDV (2.300₺)’dır.
12 Aya kadar taksitli ödeme seçenekleri için Şenay Aydın’a ulaşabilirsiniz.

  • Berivan Aslan Sungur yoga ile 20 yılı aşkın bir süredir yoga pratiğini hayatının merkezinde tutmaktadır; yurtiçi ve yurtdışında bu alanda kıymetli hocalar ile çalışma imkanı bulmuştur. 2009 yılında Türkiye’deki ilk Yin Yoga Uzmanlaşma Programı’nı vermeye başlayarak, bu alanda yüzlerce hoca yetiştirmiş, Yin Yoga’nın Türkiye’de yaygınlaşması ve sevilmesinde öncülük yapmıştır. Yin Yogaya yaklaşımı özellikle hocaları Paul ve Suzee Grilley’nin yaklaşımları ile benzeşmektedir.

    Berivan, yogayı -fiziksel bir pratiğin ötesinde- günümüz modern insanının hakikatini anlaması için bir yardımcı unsur olarak kullanmaktadır.  Psikoloji alanında aldığı formasyonlar ve kendi içsel çalışmalarından yola çıkarak, öğrencilerine yoga pratiği bazlı bir beden çalışması sunmaktadır. Sunduğu pratik, insanlara davranış kalıplarını, kendileri ile olan ilişkilerini anlamaları için ayna tutmaya, insanların kendilerini besledikleri, kucakladıkları bir alan açmaya yöneliktir. Yin Yoga dersleri bu anlamda şefkati merkez alan bir farkındalık çalışmasına benzemektedir.

    Fizyoterapist ve osteopatlarla insan bedeni, işleyişi ile ilgili senelerce yakın temasta kalmış, bu alanlarda eğitimler almıştır. 5 sene kadar astrolog Barış İlhan’dan astroloji dersleri almış; 10 yılı aşkın bir süre psikiyatr ve psikoterapist Dr. Erdoğan Çalak ile farklı düzlemlerde çalışma fırsatı bulmuştur. Yin Yoga ve yoga anatomisi, tao vinyasa, yogaya işlevsel yaklaşım gibi eğitimler dışında, psikolog Nilüfer Devecigil ile de birlikte insana bedeni ile ilişki kurmasına, sinir sistemini güçlendirmesine yardımcı olan bir eğitim vermektedir.

    Boğaziçi Üniversitesi Ekonomi bölümü mezunudur; IFM (Institut Français de la Mode)’da Moda ve Tekstil İşletmesi masterı yapmıştır. Evli ve iki çocuğu vardır. Kendi hayat deneyimlerinden damıttıklarını, yoga öğretisi ile iç içe geçirmeye çalışmakta; sıradan bir hayatın içinde, yogayı, teslimiyeti ve özgürlüğü aramakta, bu konularda çeşitli mecralarda yazılar yazıp konuşmalar yapmaktadır. 
  • Amerika Claremont Colleges’da üniversite eğitimi alan Devecigil;  üç yıllık psikoloji mastırını yine Amerika’da Naropa Üniversitesi’nde “Ben Ötesi Psikoloji” (Transpersonal Counseling Psychology) üzerine tamamladı. Gestalt, somatik deneyimleme yaklaşımlarla psikolojiye yaklaşan Devecigil, eğitimi süresince Experiential Play Therapy (Deneyimsel Oyun Terapisi) yaratıcıları Carol ve Byron Norton, travma uzmanlığıyla tanınan Pat Ogden gibi konusunda öncü terapistlerle çalışma imkânı buldu. Almanya’da Diane Poole Heller ile Somatik Deneyimleme eğitim ve çalışmalarına katıldı.  Naropa eğitimi süresince meditasyon, mindfulness eğitimleri aldı.

    Ayrıca Amerika’da University Of Michigan’dan Mindfulness temelli Bilişsel Terapi (MBCT) sertifikası (eğitimcinin eğitimi) ve NewYork Omega Merkezinden Mindfulness temelli Stres Azaltma (MBSR) eğitim sertifikası aldı. Devecigil,  her sene 2 ile 10 gün arasında değişen mindful inziva çalışmaları için yurtdışında çeşitli programlara katılmaya devam etmektedir. Türkiye’de gerek kurumlara gerekse açık olarak katılımcılara ebeveynlik seminerlerinin yanı sıra mindfulness seminerleri ve grup çalışmaları da yapmaktadır. Hthayat bünyesinde ebeveynlik yazıları yayınlamakta, Doğan Egmont grubunun Anne Baba Akademisi yayınlarına danışmanlık yapmakta ve ayrıca bu kitapların önsözlerini yazmaktadır.

    Doğan Kitap’tan çıkan “Işığın Yolu” adlı kitabın yazarıdır.

Kayıt yaptırmak ve diğer tüm sorularınız için Şenay Aydın’a [email protected] e-posta adresinden ya da (+90) 5326406474 numaralı telefondan (sesli çağrı, sms, whatsapp) ulaşabilirsiniz.

Ön Kayıt Formu

Programa ön kayıt yaptırmak için Şenay Hanım ile iletişime geçebilirsiniz ya da aşağıdaki formu doldurup, gönderebilirsiniz.